Thuisbatterijen

Door het wegvallen van de terugdraaiende teller komen heel wat eigenaars van zonnepanelen in de situatie waardoor ze meer energie opwekken dan ze zelf op dat moment kunnen gebruiken. Hierdoor wordt deze overschot aan energie geïnjecteerd in het energienet en ontvangt de eigenaar van de zonnepanelen hiervoor een injectietarief van de netbeheerder.

Eigenaars van zonnepanelen die echter hun installatie zonnepanelen optimaal willen laten renderen, en zoveel mogelijk van hun opgewekte energie zelf willen opgebruiken, kiezen best voor een combinatie met een thuisbatterij. Met dit opslagsysteem wordt de teveel geproduceerde energie tijdelijk opgeslagen op de batterij. Op het moment dat
u meer verbruikt dan uw installatie zonnepanelen kan opwekken zal eerst de energie uit uw batterij worden gebruikt alvorens er energie van het net wordt afgenomen. Dankzij een thuisbatterij kan u dus de stroom die u overdag opwekt met uw zonnepanelen 's avonds en 's nachts, als uw panelen niet meer opwekken, opgebruiken.

Een thuisbatterij is dus een ideale uitbreiding op uw installatie om zo maximaal zelf in te staan voor de productie van de energie die u nodig heeft.

Premies

De Vlaamse overheid geeft momenteel een premie voor de aankoop en installatie van een thuisbatterij. Deze premie bedraagt maximaal 1725 euro. Alle informatie vind je op https://www.vlaanderen.be/premie-voor-de-aankoop-of-leasing-van-een-thuisbatterij-voor-zelf-opgewekte-energie

Moors All Energy - Op 't zand 25, 3971 Heppen - 0471 89 70 25 - info@moorsallenergy.be